laponia kväll 3-6

Kvällen på nordan var bra, det var ca 150 barn som var uppe på scen och spelade en teater som är en nyare version och en lite äldre version av Gorilla Hobelia.I den teatern finns karaktörerna rallarsvingen , långa skuggan , Torilda Josefina och hennes mamma Erika Johanna  och pappa Isak Arvid.I den äldre versionen flyttar familjen till Malmberget  från byn Narken.I Malmberget startar Isak Arvid en handelsbod.Det går bra för honom och han kan ganska snart bygga hus och ha handelsboden på sin gård. Torilda Josefina går i skola och hjälper Maria,som bor i Vargenslya (en lönnkrog) att lära sig läsa. På slutet blir hon bortrövad, stulen, av långa skuggan. Allt slutar lyckligt och Torilda Josefina kommer oskadd hem.
I versionen från 2011 får familjen nog av alla sprängningar i Malmberget och beslutar sig för att flytta ut till Laponia. Både mamma och pappa i familjen lider av dagens problem och är stressade och utbrända. Familjen har en affärsidé att genom internet affär sälja renskit åt tyskarna. Men även här finns långa skuggan och han har nya planer. Han stjäl allt renskit och sajten och säljer renskiten på blocket istället.  Men Torilda Josefina hittar ett spår och hinner stoppa långa skuggan. Familjen kan fortsätta leva i Laponia och barnen går i skola genom trådlöst internet med lärare från Luleå som sänder till de.
Både den äldre och den nyare versionen var riktigt bra. Också sjöng dem malmberget sången, living in laponia, Hela lokalen var full. Det var två grupper som spelade teatern 3-4orna och 5-6orna. Dem var riktigt duktiga.

// 7b


Bilder på teatern och kören


Kommentarer
Postat av: 4:a klassare :P

coolt! ska ni lägga upp filmen som Ignergerd filmade på teatern??

2011-04-29 @ 19:54:15
Postat av: Anonym

jag syns! snygg jag är O.o

2011-05-20 @ 17:14:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0